Grande -styling- finale
Deze week tril ik gemiddeld zo’n 8 uur per dag m’n opdrachten door. Het is namelijk ein-de-lijk zover; onze straat wordt aan de voorkant in orde gemaakt. Weg stof, weg rommel, welkom nieuw aanzicht! Het is nog een beetje een chaos door alle graafmachines, maar dit hindert niet. Het einde is namelijk in zicht!
Ook met de tuin gaat het goed. De andere schutting is geplaatst en ziet er top uit! Helemaal nadat manlief onze nieuwe palmboom zijn nieuwe plekje gegeven heeft begint de tuin vrolijke, doch strakke vormen aan te nemen.
What about
Elke keer is het weer lastig om een onderwerp te kiezen voor het blog. Er is zoveel keuze. Schrijf ik over een leuk merk, of over het aankleden (a.k.a. stylen) van een interieurontwerp? Die mooie keuken van het advies laatst zou ook kunnen, of toch liever een creatieve DIY? Zo komen er tal van leuke blog kanshebbers voorbij.
Puntje op de i
Een advies start 9 van de 10 keer op basis van een plattegrond. In de aanloop er naartoe worden indeling, kleur, materiaal, meubilair en lichtplan meegenomen. Hierna volgt de fase waarin al het uitvoerend werk gedaan zal worden. Eenmaal klaar lijkt het tijd om lekker te gaan leven, maar wat op dat moment vaak vergeten wordt, is dat er nog iets moet gebeuren voor een echt fijn thuis. Namelijk de finishing touch: het stylen van het totaalplaatje.
In de fase naar het eindresultaat toe veranderen meestal wel een aantal kleine dingen. Dit is dan ook de reden dat in het eerste ontwerpproces de details nog iets oppervlakkiger zijn. De perfecte afstemming gebeurd (meestal) achteraf en gaat gepaard met het doordacht plaatsen van diverse items door het interieur, zodat door de gehele ruimte onopvallend koppelingen worden gemaakt voor een prettig eindresultaat.
Hieronder geef ik 3 tips over het toevoegen van een aantal van deze items.
Finish
Blijf altijd goed voor ogen houden waar je naartoe wilt met het ontwerp. Ben je op zoek naar rust, gezelligheid, een licht of juist donkerder interieur, etc.
Door in verhoudingen te denken bereik je een goed afgewogen eindresultaat. Waar plaats je een meubel, welke grootte kun je het beste mee werken en wat kun je hier nog aan toevoegen? Teveel spullen oogt rommelig, niets oogt saai.
Ook kleuren spelen hierin een grote rol. Zachte pastelkleuren zullen anders uitpakken dan het gebruik van grote contrasten zoals zwart en wit.
Zoek naar een geheel waar iedereen in huis zich prettig voelt. Het mooie is namelijk dat er ook altijd nog een middenweg is en dus voor ieder een passend ontwerp samengesteld kan worden.
Personaliseren
Ga in het ontwerpproces ook af op gevoel. Het doel is tenslotte dat het totaalplaatje straks ook fijn moet voelen.
Je kunt dit bereiken door foto’s toe te voegen of spullen van vroeger tot aan nu terug te laten komen, maar nog mooier (vind ik persoonlijk) zijn items waar niet direct van te zien is dat deze persoonsgebonden zijn. Te denken valt aan spullen die een koppeling hebben met interesses of gebeurtenissen.
Door deze te laten overheersen ten opzichte van eerder genoemde persoonlijke spullen voelen ook buitenstaanders zich prettig in een voor jouw persoonlijke omgeving.
Smile
Maak van het leven een feestje. Zo mogen er ook best grappige items in je interieur terugkomen, ook al is de basis heel strak. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
Kijk bijvoorbeeld eens naar dit schattige boomhutje in onze citroenboom. Het zorgt voor een glimlach op ieders gezicht bij het voorbij lopen. Tegelijkertijd zorgen deze kleine dingen ook weer voor een stukje persoonlijkheid; twee vliegen in een klap!
Succes!