Winterkleuren

Zoals jullie weten schrijf ik regelmatig een blog voor Pure & Original. Deze maand pakte ik een paar winterse kleuren bij elkaar en gaf ik advies over het combineren hiervan. Benieuwd? Lees dan snel verder in dit blog hoe ik dat deed, of lees het op de site van Pure & Original.

Het duurde even, maar inmiddels heeft het heerlijke winterse weer Nederland toch weten te bereiken. Een frisse periode met -vooral in de morgen- de mooiste winterse taferelen.

In deze periode verlangen we binnenshuis naar knusheid, warmte met daarbij een gezellige winterse sfeer. Deze week koos ik daarom twee opvallende kleuren van Pure & Original om te laten zien hoe deze toegepast kunnen worden in dit jaargetijde.

Black Truffle & Polar Blue

De selectie van de kleuren Black Truffle en Polar Blue is een weloverwogen keuze. Zo voelt de een zich prettig in een donker interieur, maar is de ander helemaal op zijn gemak in een lichte omgeving. Daarnaast merk ik geregeld in mijn adviezen dat de stap om iets in werkelijkheid uit te voeren te groot is als er geen concrete voorbeelden zijn.

Dit is dan ook de reden dat ik voor een donkere EN een lichte kleur gekozen heb. Hieronder laat ik je zien met beide kleuren hoe je door middel van combineren een warm en knus eindresultaat kunt bereiken.

Nya Interieurontwerp voor Pure & Original Black Truffle
Nya Interieurontwerp voor Pure & Original Polar Blue

Black Truffle

In de winter kan een donker interieur leiden tot somberheid. Dit willen wij natuurlijk voorkomen. Daarom wil ik jullie laten zien dat er veel oplossingen zijn om de gezelligheid te handhaven en toch een donkere kleur toe te passen.

Kleuren van Pure & Original welke goed te combineren zijn met Black Truffle:

Steel Blue

Stoer donkerblauw. Ligt dichtbij het zwart, maar geeft iets meer kleur.

Silk White

Een koele witte tint als tegenhanger van het warme Terracotta en een koppeling naar het blauw.

Terracotta

Volle warme kleur. Knalt eruit in combinatie met het zwart.

De naam Black Truffel geeft het eigenlijk al aan en is een volle donkere kleur. Het zwart zorgt er in een klap voor dat de ruimte een totale metamorfose ondergaat. Een donkere kleur zoals deze, leent zich er goed voor om toegepast te worden in grote ruimten of in een omgeving waar meer knusheid gewenst is.

Nya Interieurontwerp Moodboard Black Truffle Pure & Original

Concrete voorbeelden Black Truffle

Achterwand

Door de achterwand van een kast donker de schilderen bereik je een sfeervol geheel en springen de accessoires er lekker uit.

Plafond

Een hoge ruimte kan soms afstand scheppen. Het schilderen van het plafond in een donkere kleur zorgt ervoor dat het optisch meer op je afkomt, zonder deze gave ruimte te verliezen.

Eigenschappen benadrukken

Door neutraal zwart te combineren met een natuurlijk materiaal zoals hout, accentueer je de bepaalde eigenschappen. Zo komt de tekening in het hout nog beter tot zijn recht en kun je bijzondere hoeken van het interieur benadrukken.

Accentueren

Accentueren van kunst of een ander object kan ook op dezelfde manier. Hoe groter het contrast, des te meer het eruit zal springen.

Polar Blue

Aan de andere kant hebben we de frisse ijzige kleuren. Deze geven enerzijds het gevoel van kou, maar dragen anderzijds ook bij aan het sprookjesachtige winterwonderland- gevoel. Ook hier laat ik zien hoe deze kleur ook in de winter goed toepasbaar is.

Kleuren van Pure & Original welke goed te combineren zijn met Polar Blue:

Polar Blue

Een stoere, koele kleur. Aangevuld met warme tinten een prima basis voor een rustig geheel.

Nutmeg Powder

Een zachte, warme kleur. Is de perfecte warme aanvulling van de kleur Polar Blue en zorgt voor een luchtig geheel.

Summer Melon

Een subtiele bruintint. Maakt het geheel interessant en stoer in combinatie met het lichte Nutmeg Powder.

De naam Polar Blue verwijst naar de polen en kan dus met recht een koele kleur genoemd worden. In kleine ruimtes is het van belang om het optisch ruimtelijker te laten lijken. Dit kan door gebruik te maken van lichte kleuren.

Nya Interieurontwerp Moodboard Polar Blue Pure & Original

Concrete voorbeelden Polar Blue

Vloerkleed

Hoe je het ook wend of keert, een vloerkleed maakt elke ruimte warm en gezellig. Daarnaast verbindt het de meubels met elkaar en kun je een accentkleur op subtiele wijze terug laten keren.

Oude kast

Een oude kast tover je eenvoudig om door hem in een nieuwe kleur te schilderen. Kies je hiervoor dezelfde kleur als de achterwand, dan zal deze een rustig geheel vormen. Met accessoires in warme accentkleuren maak je het niet alleen gezellig, maar ook speciaal.

Bank

De keuze voor een stoffen bank maakt het blauw niet alleen fris, maar ook gezellig. De kleur op de achterwand, aangevuld met diverse accessoires in dezelfde kleurfamilie zijn het perfecte voorbeeld van een koele kleur, aangevuld met warme tinten.

Gordijnen

Met lage temperaturen buiten en bijbehorende koude raampartijen, houd je met mooie gordijnen niet alleen de kou iets meer buiten, maar creëer je ook gezelligheid door de kamer meer aan te kleden en de akoestiek te verbeteren.

Hopelijk hebben deze concrete voorbeelden voor extra inspiratie gezorgd en natuurlijk het liefst dat extra zetje om het ook werkelijk toe te passen!

En … Ben of ken jij iemand die deze of een vergelijkbare kleur in het interieur heeft? Laat het ons zien! Door samen te delen kunnen we elkaar inspireren. Doe er je voordeel mee.

Nya Interieurontwerp logo Pure & Original