Work in progress

Afgelopen week vertelde ik op het blog van Pure & Original Nederland over ons nieuwe huis en de uitvoering van een opdracht die – ‘as we speak’ – steeds dichter in de buurt komt van het eindresultaat. Mocht je het gemist hebben, lees dan gerust hieronder of op het blog van P&O weer even verder.

EEN NIEUW JASJE

Herken je dat? Er zijn van die dagen dat je zo enthousiast bezig bent met van alles en nog wat dat je je verbaasd over wat je allemaal kunt bereiken binnen een dag.

Zo zijn wij thuis nog flink aan het klussen, lopen de stukadoors, schilders en helpende handen de deur in en uit en moet er tussendoor ook nog gewerkt worden. Gelukkig zijn dat hele leuke opdrachten!

Nya Interieurontwerp quote Sunflowerweb

Enige tijd geleden vertelde ik over een ontwerp dat ik had uitgewerkt voor een leuk stel met twee lieve kids (hier, maar ook op het blog van Pure & Orginal). Ook zij zitten niet stil en hebben sinds kort een start gemaakt met het vertalen van het advies in de praktijk.

De woonkamer is al flink onder handen genomen: van boren van gaten in de muren, het frezen van sleuven voor het aanleggen van nieuwe elektra aansluitpunten tot het verplaatsen en vervangen van te grote radiatoren op onhandige plekken.
Zelf hebben zij ook alles uit de kast getrokken – of beter gezegd; alles uit de woonkamer gehaald – om de mooie houten vloer weer helemaal op te schuren en in een nieuwe kleur lak te zetten. Alleen dat ziet er al geweldig uit!

Nya Interieurontwerp nieuw jasje Pure&Original Polar Blue

ZICHTWERK

Na al dit grove werk is de stukadoor aan de slag gegaan de wanden weer netjes strak te krijgen. Dit vind ik persoonlijk altijd een mooi punt: al het grove sloopwerk (veel maar belangrijk voorwerk) verandert in één klap in mooi zichtwerk. Helemaal als alles goed opgedroogd is en er begonnen kan worden aan het schilderwerk.

Hiervoor hebben zij gekozen voor de geweldige krijtverf ‘Polar Blue’ van Pure & Original. De foto’s van het resultaat volgen als het project is afgerond. Waar ik al heel gelukkig van werd was de bijbehorende foto op het moment dat zij de verf uitpakten. Daar wordt je toch helemaal warm van?!

Ben je zelf ook van plan om de wand of een aantal wanden in een nieuw jasje te steken? Met dit bijzondere ‘zomerweer’ is het wellicht een mooi moment om de stap te zetten. Ik ben erg benieuwd voor welke onderstaande interieur kleur en stijl jij zou gaan!

NEUTRAAL

Nya Interieurontwerp voor Pure&Original blog neutraal

Neutrale kleuren zorgen voor rust en de ultieme mogelijkheid tot combineren.

STOER

Nya Interieurontwerp voor Pure&Original blog Fresco lime

Kies je voor 1 stoere wand of pak je direct de hele kamer mee? Kleuren zorgen voor verrassingen binnen het interieur, zoals deze ‘Fresco Lime’ wandkleur van Pure & Original.

SUBTIEL STOER

Nya Interieurontwerp voor Pure&Original blog stoer

Stoere egale kleuren kunnen niet alleen voor verrassingen zorgen, maar maken je interieur ook heerlijk knus en zorgen dat de rust behouden blijft.

Reportage:Kvarngården in Skåne. Styling: Lotta Agaton. Fotograaf: Pia Ulin Residence.

GROVE AFWERKING

Nya Interieurontwerp voor Pure&Original blog grove afwerking

Een grove wandafwerking zorgt voor afwisseling van structuren binnen je interieur. Dat maakt de ruimte interessant.

Fotograaf: Jeanette Bækkevold

TIP

Denk van te voren goed na over het effect wat je wilt bereiken en welke kleuren er nog meer terug mogen komen in de ruimte. Door dit goed op elkaar af te stemmen wordt het vast een plaatje!