Contrasten en kleur

Hallo, daar zijn we weer! Na een lange periode van stilte zijn we weer back on track en volop nieuwe inspiratie en energie na een heerlijke vakantie.

Even terug schreef ik op het blog van Pure & Original al over kleurgebruik met lef. Deze keer laat ik een aantal contrasten zien waardoor accentkleuren óf kleuren op zichzelf nog beter uitkomen en geef ik een kijkje in onze eigen badkamer.

De Fresco verf in de kleur Silver Like zorgt in dit interieur voor een kleurrijk contrast bij de witte wand. Door een extra kleuraccent toe te voegen – in dit geval rosé/koper – ontstaat er een evenwichtig geheel.

Tip: Je ziet hier hoe mooi het is om verschillende materialen in dezelfde kleur af te wisselen.

Betonlook en wit/hout

Een eenvoudige combinatie met een sterk en super stoer contrast. Dankzij de kleuren en keuze van materialen er omheen lekker rustig neutraal. Op deze wand is gebruik gemaakt van de kleur Cloudy Concrete. Perfect voor de openhaard.

Zwart en wit

Afgelopen week zijn wij thuis weer verder gegaan in én om het huis. Onze tuin is nu zo goed als klaar en in de badkamer hebben we een flinke inhaalslag kunnen maken.

Het idee om in de badkamer te werken met sterkte contrasten is nu al goed gelukt. De badkamertegels hebben een subtiele grijstint met structuur, de wanden zijn strak, wit gestuct en de achterwand naast de spoelbak en het toilet zijn zwart. Wel een warme zwart tint, zodat er geen kille ruimte ontstaat.

We hebben eerst alles afgeplakt en het mdf voorbewerkt met Traditional Omniprim. De verf die wij voor deze achterwand gebruikt hebben is Classico krijtverf in de kleur Black Truffle. Een zwarte tint met een iets bruine vleug erdoor. Op het eerste oog zie je dit niet, maar je merkt het direct aan de warmte die het uitstraalt.

Er is in de badkamer een extra afwerking nodig tegen het vocht. Dit doe je met Dead Flat Eco Sealer. Let er goed op dat je dit met een kwast in hele dunne lagen aanbrengt, zodat er geen witwaas ontstaat. Door meerdere lagen aan te brengen wordt de wand goed beschermd.

In de douche zelf kun je deze verf techniek niet gebruiken maar verder in de badkamer, keuken en toilet wel.

Accessorize

De wand zelf is nu al een pareltje. Met mooie accessoires kunnen we hem nog mooier maken. Het doel is om er een gezellige en vooral geen standaard badkamer van maken.

De geometrische afbeelding op plexiglas komt prachtig uit tegen de donkere wand. De felle kleuren zorgen in één klap voor een vrolijke sfeer. Om deze stijl door te zetten en het geheel meer dynamiek te geven, zal in de badkamer ook een leuk -geometrisch- ophangsysteem van Draadzaken opgehangen worden met daarin een paar leuke airplants.

Passen deze felle kleuren niet bij jou? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een rustigere styling. Dit doe je door de wand in te vullen met één kleur of een paar neutralere kleuren.

Veel plezier met het kiezen van een mooie contrasterende kleur. En.. delen jullie alle mooie resultaten weer?