Trendkleuren koppelen

In het laatste blog vertelde ik jullie over de trendkleuren– en materialen welke ik ben tegengekomen op de VT Wonen en designbeurs. Deze week maak ik een koppeling tussen deze trends en het doorvoeren hiervan in je eigen woning.

De beursstands op de Woonbeurs zijn altijd op en top aangekleed en komen geweldig over. Het merk vertelt zijn eigen verhaal en past daar de kleuren en inrichting op aan.
In de praktijk gaat dit precies hetzelfde, alleen is het kleurgebruik over het algemeen iets minder heftig.

Zoals jullie inmiddels weten houd ik van een strak interieur met een knipoog, aangevuld met knusse accessoires. Het maken van statements en stoere accenten heeft daarbij mijn voorkeur. Een gekleurde wand, of wellicht een ruimte in een bepaalde kleur deins ik niet voor terug, mits de ruimte hiervoor geschikt is en dit past bij de personen die hier hun tijd door zullen brengen.

Met het oog op de trendkeuren en het herfstseizoen dat nu echt aangebroken is, vind ik persoonlijk de kleur Atria van Pure & Original erg mooi. Een donkere kleur met een fris tintje. Mooi om bijvoorbeeld een vergeten hoekje in de kamer op te halen. Wedden dat de aandacht direct daarheen gaat?

Toepassing beurs: Donkere kleuren in combinatie met mooie diepe accentkleur. Of het nu overdag of avond is, in deze ruimte heb je het gevoel even heerlijk weg te kunnen dromen.

Kies voor een in het oog springend accent gecombineerd met lichte kleuren. Zo boek je een heerlijk fris en stoer resultaat.

Toepassing beurs: Stoere kleur op de wand aangevuld met bloemen/prints met lichte en gekleurde accenten. Het boeket en schilderij vullen het geheel aan. De gele kussentjes maken het af.

Een perfecte hoek om de gure avonduren door te brengen.

Toepassing beurs: Verzameling blauwtinten gecombineerd met donkere en lichte accessoires. Een mooie weergave van diverse opties. De patronen en diverse nuances spreken mij erg aan.

Trek een grijsblauwe kleur door in diverse onderdelen van het interieur. Groots effect, rustige uitstraling, geweldig!

Tips

– Kijk altijd goed naar de ruimte waar je een kleur toe gaat passen. Welke hoek vraagt om een kleur? Waar kun je een mooie koppeling maken tussen vergelijkbare kleuren binnen de ruimte?
– Classico krijtverf (Pure & Original) is perfect voor een strak, modern en sfeervol interieur.
– Deins je terug voor veel kleur, maar wil je eens iets anders dan alleen maar witte wanden? Ga dan aan de slag met diverse lichte kleuren. Dit maakt de ruimte totaal anders, maar blijft tegelijkertijd rustig.