Van binnen naar buiten

Deze week zijn we buiten gestart aan het invullen van onze tuin (lees: zandbak). En wat is het leuk om voor de tuin een ontwerp te maken! De plannen liggen al even klaar, maar door het slechte weer hebben we nog even gewacht met de uitvoering. Nu de zon volop aan het schijnen is kunnen we eindelijk aan de slag.

Het terras ligt al voor een deel: zie foto. De rest volgt in de loop van de week -hoop ik -.

Ben je net als wij in een zonnige stemming en wil je ook het buitengevoel ervaren, lees dan hieronder hoe ik op het blog van Pure & Original schreef hoe je dit kunt doen.

Nya Interieurontwerp deel 1 project tuin

Van binnen naar buiten

Waarschijnlijk deel ik met velen van jullie het vrolijke gevoel dat omhoog komt nu de lente begonnen is. De warme zonnestralen in huis maken het zo gezellig!

In mijn enthousiasme zou ik het liefst mijn werk van binnen naar buiten verplaatsen. Helaas is dat niet altijd (praktisch) mogelijk. Daarom laat ik jullie deze week zien hoe de overgang van binnen naar buiten kleiner gemaakt kan worden, zodat toch het lentegevoel behouden blijft.

Nya Interieurontwerp binnen buiten birdcage lamp

Botanisch

De botanische trend speelt al een tijdje en zie ik in veel woningen rijkelijk terugkomen. Het groen van mooie planten geeft een gezellig sfeertje. Nu de lente aangebroken is, is het tijd deze trend aan te passen aan het seizoen, door er meer kleuren aan toe te voegen. Een afwisseling van planten en bloemen is daarvan een goed voorbeeld.

Zelf laat ik eens in de twee weken een fris boeket samenstellen door de bloemist in de buurt. Zijn in de loop van deze twee weken een paar bloemen uitgebloeid, dan vul ik deze weer aan met een fris plukje van het-een-of-ander.

Tip: Kies een vaas uit welke mooi kleurt bij de bloemen.

Mix and match

Niet alleen meubels, maar ook planten en bloemen komen mooier uit als je de omgeving aanpast aan hun uitstraling en kleuren. Zo is een kamerplant voor langere periode onderdeel in het interieur.

Denk daarbij aan een pot of steun aangepast aan de omgeving, zoals de groene plantenstandaard van Ferm Living. Ook weer net even anders dan ‘gewoon’ een plant op de grond. Het afwisselen in hoogte geeft meer diepte en maakt de ruimte interessant.

Op deze afbeelding is goed te zien hoe de plantenstandaard eruit ziet. Deze past perfect bij zijn omgeving gecombineerd met de kleur Silverplate van Pure & Original. Door gebruik te maken van een zachte kleur blijft de ruimte fris en licht, een sfeer waar ik zelf erg vrolijk van kan worden.

Donkere kleuren

Ben jij meer van de donkere kleuren? De kleur Moonstone van Pure & Original is ook een goede aanvulling en maakt het totaalplaatje iets gewaagder. De groene kleur legt extra nadruk op de botanische sfeer.

Contrast

Deze laatste combinatie biedt iets meer diversiteit aan kleuren door met contrasten aan de slag te gaan. De geweldige Pure & Original kleur Provincial Gold als contrasterende kleur maakt het geheel in 1 keer af!

Vind je de plantenstandaard en bloempot van Ferm Living ook zo leuk? Klik dan zeker even door!