Klussen

Afgelopen week schreef ik onderstaand stuk voor het blog van Pure & Original Nederland. Vandaag voeg ik daar iets extra’s aan toe, namelijk een stukje ‘behind the scenes’ in onze nieuwe woning. Je kunt hier zien hoe het er afgelopen maand aan toe gegaan is tijdens het klussen. Wie weet geeft ook dit je inspiratie om zelf lekker aan de slag te gaan (of de doorslag om al deze klussen te laten uitvoeren).

Nya Interieurontwerp Nieuwe woning klussen toilet

GOEDE VOORBEREIDING

Wanneer je aan een totaalproject denkt, komen er veel dingen bij kijken. Zo bepaalt het exterieur deels de indeling binnen. Deze indeling vraagt weer om goede verlichting. Daarnaast is het praktisch, sfeervol en mooi als bepaalde eycatchers ook echt in het oog springen. Dit kan d.m.v. verlichting, kleur, plaatsing, etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden, alles staat met elkaar in verbinding. Denk dus goed na wanneer je het groots aan wil pakken.

Hieronder een aantal tips:

MAATWERK

Denk bijvoorbeeld aan een kastenwand op maat. Bergruimte is erg belangrijk en kun je nooit genoeg van hebben. Een kast die past als maatpak in het huis ziet er niet alleen mooi uit, maar voelt ook prettig.

DIVIDER

Of het toevoegen van een scheidingswand binnen een ruimte. In plaats van vaste muren geven deze scheidingswanden een ruimtelijk gevoel en kun je toch de ruimte opdelen.

VERLICHTING

Het afstemmen van de juiste plaats en hoeveelheid verlichting is tijdens het bouwproces nog goed te bepalen en belangrijk voor het eindresultaat, inclusief bijpassend armatuur voor de juiste sfeer.

KLEUR

Kleur brengt sfeer in een ruimte en maakt je interieur persoonlijk. Toepassen kan op veel manieren: strakke lijnen of los vanuit de hand geschilderd, net wat je voorkeur heeft.

Nya Interieurontwerp Nieuwe woning sleutel

TOTAALONTWERP EN UITVOERING

Naast interieurontwerper heb ik mijzelf inmiddels bijna ontpopt als volledig klusvrouw. De afgelopen maand is namelijk na het opleveren van onze nieuwbouwwoning het project ‘creëer je eigen droomhuis’ gestart.
Naast het organiseren van alle werkzaamheden rondom het huis, maar ook het bedrijf, vul ik mijn overige vrije uurtjes met het ‘handen uit de mouwen steken’. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen en heb ik een geweldig team aan klussers, hobbyklussers en mental coaches om samen tot het mooi geplande eindresultaat te komen.

De uitdaging zit hem vooral in het zoveel mogelijk zelf vormgeven van alle vooraf geplande ontwerpen. En omdat ik nu eindelijk de kans krijg: dat zijn er nogal wat!

Uiteraard hebben wij van te voren de gevels van de woning al zo aan laten passen, dat de geplande indeling binnen goed tot zijn recht zou komen. Zelf zorgen wij voor de perfecte aansluiting per woonruimte. Een aantal van deze ideeën deel ik graag met jullie en zal ik door middel van diverse sfeerbeelden weergeven.

BEHIND THE SCENES

Zoals beloofd en speciaal voor de trouwe lezers van dit blog hierbij een kijkje achter de schermen.

Uiteraard is dit een globale samenvatting van al het werk dat de afgelopen periode door iedereen verricht is. En om heel eerlijk te zijn is het maken van foto’s er soms (-meestal-) ook bij ingeschoten door al het klussen. Er zijn dus nog meer toppertjes die ons geholpen hebben en nog meer handige doe-het-zelf-momenten welke niet op beeld staan.

Al met al een onvergetelijke periode in ons leven die ons erg dierbaar zal zijn en blijven met hulp van familie en vrienden. En ‘Di papa’, zoals hij zichzelf graag noemde, zal net als wij trots zijn op iedereen.

Het eindresultaat moet ik jullie nog even schuldig blijven, want wij gaan nog even lekker door met klussen. Zodra alles gereed is, zal ik het eindresultaat zeker delen in mijn blogs.

En mochten de top klussers dit ook lezen tussen het zwoegen door: jullie zijn geweldig!

To be continued…